top of page
IMG_20230714_171050.png

ЗАЩО Е ВАЖЕН ТИПА КОЖА?

За да избираш подходящи продукти за теб. Няма смисъл от скъпа козметика, ако не е подходяща. Типовете кожа са суха, мазна и комбинирана, а в допълнение може да е и чувствителна. Различните продукти са създадени да помагат с различни проблеми на кожата. Продуктите за мазна кожа биха изтощили сухата кожа и обратното. Подходящите продукти са в основата на добрата рутина.

Типа на кожата може да се променя. Кожата се адаптира и се регенерира непрекъснато. С постоянство и подходяща рутина кожата може да се промени.

КАКЪВ Е МОЯ ТИП КОЖА?

Лесно е да разбреш. Почисти лицето с нежен измиващ продукт с отмиване, без AHA или пилинг. Нежно подсуши и не нанасяй нищо друго.  След около 30 минути ако кожата:

- стяга, дръпа и се усеща суха - имаш суха кожа

- се е омазнила - е мазна

- на места е мазна, напр. носа и челото, а на други места е по-суха - имаш кобинирана кожа, което е и най-често срещано
 

Не забравяй, че типа на кожата може да се променя.

Oil and Water_edited_edited.jpg
Примери

КРАТКА РУТИНА

 
IMG_20230718_175651.png

ЗА СУХА КОЖА:

По-трудно се омазнява сама и не отделя много себум, който е естествената защита. Това често води до чувствителност. Подходящ избор са деликатни продукти с масла и емолиентни съставки, които защитават и помогнат възстановяването.

 

измиващ

продукт

хидратиращ

крем

подхранващ

серум масло

слъцезащита

ЗА МАЗНА КОЖА:

Омазнява се повече и се получават повече пъпчици, черни точки и запушени пори. Подходящи са леки, некомедогенни продукти и AHA/BHA пилинг 1-2 пъти седмично. Те обаче могат да раздразнят и е важно да ги последваме с добра хидратация и защита.

измиващ

продукт

лек серум на 

водна основа

хидратиращ

лосион / гел

слъцезащита

лек хидратиращ серум, на водна основа, за мазна кожа. Натурална и био грижа за кожата, ръчно изработена, български продукти
IMG_20230718_180030.png

ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА:

На Т-зоната може рутина за... а на бузите... Но кой би искал рутина за всяка част от лицето?! Пробвай и експериментирай. Не нужно да използваш всеки продукт на цялото лице. Може повече или по-често където е нужен. Например AHA пилинг на Т-зоната и по-рядко на цялото лице, а лосион основно на бузите. Слушай нуждите на кожата.

измиващ

продукт

лек серум

хидратиращ

лосион

слъцезащита

БЕЛЕЖКА: Тези рутини са само примерни. Използвайте ги и ги адаптирайте съобразно нуждите Ви. Информацията на тази страница и на сайта е само с информативна цел.

За диагноза, превенция или лечение се допитайте до лекар.

bottom of page